Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk
Type: Blond
De trostomaten halveren en het vruchtvlees verwijderen. Zoveel mogelijk de zaadjes verwijderen en het overgebleven vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes of stukjes kip roerbakken. Knoflook en bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 minuten laten pruttelen. Af en toe omkeren. Tegen het einde de ras el hanout en blokjes komkommer erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.
De uitgeholde en gehalveerde tomaten met dit mengsel vullen. Naar smaak met enkele blaadjes verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).
De trostomaten halveren en het vruchtvlees verwijderen. Zoveel mogelijk de zaadjes verwijderen en het overgebleven vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes of stukjes kip roerbakken. Knoflook en bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 minuten laten pruttelen. Af en toe omkeren. Tegen het einde de ras el hanout en blokjes komkommer erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.
De uitgeholde en gehalveerde tomaten met dit mengsel vullen. Naar smaak met enkele blaadjes verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).