Tomaat gevuld met avocadopuree, forelfilet en Saison d’Erpe-Mere

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 kleine trostomaten
 1 rijpe avocado
 100 g licht gerookte forelfilet
 2 eetlepels roomkaas
 2 eetlepels vers citroensap
 1 halve eetlepel fijngehakte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
 Saison d’Erpe-Mere, als begeleidend bier
1

De kleine trostomaten halveren, de zaadlijst eruit snijden en met weinig zout bestrooien. De rijpe avocado schillen, de pit verwijderen en het vruchtvlees in een mengkom zo fijn mogelijk pureren of met een vork fijn maken.

2

Citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Eventuele graatjes met een pincet uit de forelfilet verwijderen. In een mengkom doen, met een vork fijn maken en de roomkaas en fijngehakte bieslook erdoor roeren.

3

Op smaak brengen met peper en zout. Avocadopuree en het mengsel van forelfilet en roomkaas 30 tot 45 minuten in de koelkast plaatsen. De avocado puree over de gehalveerde tomaten verdelen en met een lepeltje van het mengsel van forelfilet en roomkaas garneren.

4

Een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere bij dit aperitiefhapje serveren.

Ingrediënten

 8 kleine trostomaten
 1 rijpe avocado
 100 g licht gerookte forelfilet
 2 eetlepels roomkaas
 2 eetlepels vers citroensap
 1 halve eetlepel fijngehakte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
 Saison d’Erpe-Mere, als begeleidend bier

Aanwijzingen

1

De kleine trostomaten halveren, de zaadlijst eruit snijden en met weinig zout bestrooien. De rijpe avocado schillen, de pit verwijderen en het vruchtvlees in een mengkom zo fijn mogelijk pureren of met een vork fijn maken.

2

Citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Eventuele graatjes met een pincet uit de forelfilet verwijderen. In een mengkom doen, met een vork fijn maken en de roomkaas en fijngehakte bieslook erdoor roeren.

3

Op smaak brengen met peper en zout. Avocadopuree en het mengsel van forelfilet en roomkaas 30 tot 45 minuten in de koelkast plaatsen. De avocado puree over de gehalveerde tomaten verdelen en met een lepeltje van het mengsel van forelfilet en roomkaas garneren.

4

Een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere bij dit aperitiefhapje serveren.

Notes

Tomaat gevuld met avocadopuree, forelfilet en Saison d’Erpe-Mere