Tempé met spitskool, mangoblokjes en sojasaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 175 tot 200 gram tempé
 6 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels licht zoete sojasaus
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepels geraspte, verse gember
 8 eetlepels groene- of spitskool, in dunne reepjes
 6 eetlepels verse rijpe mango, in kleine blokjes
 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De dunne reepjes spitskool in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Tempé (geperste sojabonen) in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie, zoete sojasaus, knoflook uit de knijper en geraspte verse gember marineren. Af en toe de blokjes of reepjes omkeren. Na het marineren de reepjes met keukenpapier deppen. Tempé is in de vorm van een blok verkrijgbaar bij Chinese- of Indonesische toko’s of grote supermarkten.

3

Olie in een wok verwarmen en de reepjes tempé roerbakken. Goed blijven roeren. Op smaak brengen met peper en weinig zout of een fijngesneden Spaans pepertje (zonder zaadlijst) voor een pikante smaak (optie). De blokjes tempé over voorverwarmde borden verdelen. Met de reepjes groene- of spitskool en kleine blokjes mango garneren.

4

Serveren met mihoen. Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 8 vol%.

Ingrediënten

 175 tot 200 gram tempé
 6 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels licht zoete sojasaus
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepels geraspte, verse gember
 8 eetlepels groene- of spitskool, in dunne reepjes
 6 eetlepels verse rijpe mango, in kleine blokjes
 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De dunne reepjes spitskool in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Tempé (geperste sojabonen) in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie, zoete sojasaus, knoflook uit de knijper en geraspte verse gember marineren. Af en toe de blokjes of reepjes omkeren. Na het marineren de reepjes met keukenpapier deppen. Tempé is in de vorm van een blok verkrijgbaar bij Chinese- of Indonesische toko’s of grote supermarkten.

3

Olie in een wok verwarmen en de reepjes tempé roerbakken. Goed blijven roeren. Op smaak brengen met peper en weinig zout of een fijngesneden Spaans pepertje (zonder zaadlijst) voor een pikante smaak (optie). De blokjes tempé over voorverwarmde borden verdelen. Met de reepjes groene- of spitskool en kleine blokjes mango garneren.

4

Serveren met mihoen. Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 8 vol%.

Tempé met spitskool, mangoblokjes en sojasaus