Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De dunne reepjes spitskool in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
Tempé (geperste sojabonen) in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie, zoete sojasaus, knoflook uit de knijper en geraspte verse gember marineren. Af en toe de blokjes of reepjes omkeren. Na het marineren de reepjes met keukenpapier deppen. Tempé is in de vorm van een blok verkrijgbaar bij Chinese- of Indonesische toko’s of grote supermarkten.
Olie in een wok verwarmen en de reepjes tempé roerbakken. Goed blijven roeren. Op smaak brengen met peper en weinig zout of een fijngesneden Spaans pepertje (zonder zaadlijst) voor een pikante smaak (optie). De blokjes tempé over voorverwarmde borden verdelen. Met de reepjes groene- of spitskool en kleine blokjes mango garneren.
Serveren met mihoen. Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 8 vol%.
De dunne reepjes spitskool in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
Tempé (geperste sojabonen) in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie, zoete sojasaus, knoflook uit de knijper en geraspte verse gember marineren. Af en toe de blokjes of reepjes omkeren. Na het marineren de reepjes met keukenpapier deppen. Tempé is in de vorm van een blok verkrijgbaar bij Chinese- of Indonesische toko’s of grote supermarkten.
Olie in een wok verwarmen en de reepjes tempé roerbakken. Goed blijven roeren. Op smaak brengen met peper en weinig zout of een fijngesneden Spaans pepertje (zonder zaadlijst) voor een pikante smaak (optie). De blokjes tempé over voorverwarmde borden verdelen. Met de reepjes groene- of spitskool en kleine blokjes mango garneren.
Serveren met mihoen. Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 8 vol%.