Afdrukopties:

Tempé met spitskool en blokjes mango

Opbrengsten1 portie

 300 g tempé, van een blok
 150 g •spits- of groene kool, flinterdun gesneden
 1 halve rijpe mango, geschild en ontpit
 1 eetlepel lichtzoete ketjap
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De tempé in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 1 eetlepel lichtzoete ketjap en 2 eetlepels zonnebloemolie marineren.

2

De flinterdun gesneden spits- of groene kool zeer kort beetgaar koken en laten uitlekken. De halve mango in kleine blokjes of gelijkmatige stukjes snijden.

3

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de gemarineerde blokjes tempé aan beide kanten lichtbruin roerbakken. Na het bakken naar smaak enkele druppels lichtzoete ketjap of Chinese oestersaus (optie) over de blokjes verdelen.

4

Gebakken tempé, reepjes spitskool en blokjes mango over schaaltjes verdelen. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%.