Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De tempé in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 1 eetlepel licht zoete ketjap en 2 eetlepels zonnebloemolie marineren.
De flinterdun gesneden spits- of groene kool zeer kort beetgaar koken of stomen en laten uitlekken.
Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de gemarineerde blokjes tempé aan beide kanten lichtbruin roerbakken. Steeds goed roeren tijdens het bakken. Tegen het einde van het bakken enkele druppels licht zoete ketjap of Chinese oestersaus (optie) en geperste knoflook over de blokjes verdelen en nog zeer kort roerbakken.
Gebakken tempé en reepjes spitskool over schaaltjes verdelen. Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, fruitige, milde Engelse IPA (India Pale Ale).
De tempé in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden en gedurende 1 uur in een mengsel van 1 eetlepel licht zoete ketjap en 2 eetlepels zonnebloemolie marineren.
De flinterdun gesneden spits- of groene kool zeer kort beetgaar koken of stomen en laten uitlekken.
Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de gemarineerde blokjes tempé aan beide kanten lichtbruin roerbakken. Steeds goed roeren tijdens het bakken. Tegen het einde van het bakken enkele druppels licht zoete ketjap of Chinese oestersaus (optie) en geperste knoflook over de blokjes verdelen en nog zeer kort roerbakken.
Gebakken tempé en reepjes spitskool over schaaltjes verdelen. Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, fruitige, milde Engelse IPA (India Pale Ale).