Tempé met chilisaus, mango, komkommer, lente ui en Mirjam

Opbrengsten1 portie
 300 g tempé, van een blok
 4 eetlepels chilisaus (naar keuze milde of pikante soort)
 4 eetlepels kleine blokjes verse, rijpe mango, geschild
 4 eetlepels kleine blokjes komkommer, geschild en zonder zaadlijst
 2 eetlepels lente ui, in flinterdunne ringetjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De tempé in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden. De chilisaus in een mengkom mengen met de kleine blokjes verse mango en komkommer. Naar keuze de milde of pikante soort van de chilisaus gebruiken. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De olie in een wok verwarmen en de blokjes of reepjes tempé roerbakken tot beide kanten egaal lichtbruin van kleur zijn geworden. Af en toe omscheppen. Erop toezien dat de kleur niet te donker wordt.

3

Uit de wok halen en iets laten afkoelen. Serveren met het mengsel van de chilisaus. Met flinterdunne ringetjes lente ui garneren.

4

Als voorgerechtje serveren, vergezeld van Mirjam van 6.2 vol% van Bierderie. De fruitige (onder meer citrus) toets en aangename bitterheid ondersteunen het fruitige karakter van de salsa in combinatie met de zachte, neutrale smaak van de gewokte tempé.

Ingrediënten

 300 g tempé, van een blok
 4 eetlepels chilisaus (naar keuze milde of pikante soort)
 4 eetlepels kleine blokjes verse, rijpe mango, geschild
 4 eetlepels kleine blokjes komkommer, geschild en zonder zaadlijst
 2 eetlepels lente ui, in flinterdunne ringetjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De tempé in gelijkmatige blokjes of reepjes snijden. De chilisaus in een mengkom mengen met de kleine blokjes verse mango en komkommer. Naar keuze de milde of pikante soort van de chilisaus gebruiken. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De olie in een wok verwarmen en de blokjes of reepjes tempé roerbakken tot beide kanten egaal lichtbruin van kleur zijn geworden. Af en toe omscheppen. Erop toezien dat de kleur niet te donker wordt.

3

Uit de wok halen en iets laten afkoelen. Serveren met het mengsel van de chilisaus. Met flinterdunne ringetjes lente ui garneren.

4

Als voorgerechtje serveren, vergezeld van Mirjam van 6.2 vol% van Bierderie. De fruitige (onder meer citrus) toets en aangename bitterheid ondersteunen het fruitige karakter van de salsa in combinatie met de zachte, neutrale smaak van de gewokte tempé.

Notes

Tempé met chilisaus, mango, komkommer, lente ui en Mirjam