Tartaar met kastanjechampignons en bacon

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 tartaartjes, liefst slachtvee: Black Angus beef, Charolais, Limousin
 150 g kleine kastanjechampignons, schoongemaakt, dunne plakjes
 1 sjalotje, geschild, kleine stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 afgestreken theelepels gedroogde tijm, verkruimeld
 50 g bacon, dunne reepjes of plakjes
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes kastanjechampignon kort roerbakken. De stukjes sjalot kort meebakken. De bouillon toevoegen en 10 tot 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en de verkruimelde gedroogde tijm erover verdelen. Olie over de tartaartjes verdelen. Op een grillpan of onder de grill van de oven of op de barbecue kort om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De gebakken reepjes of plakjes bacon op de tartaartjes plaatsen. Samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier, licht, bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol%, Porter. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht geroosterde smaak van de tartaartjes, de kruidige toets van de tijm en de licht zilte smaak van de bacon.

Ingrediënten

 4 tartaartjes, liefst slachtvee: Black Angus beef, Charolais, Limousin
 150 g kleine kastanjechampignons, schoongemaakt, dunne plakjes
 1 sjalotje, geschild, kleine stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 afgestreken theelepels gedroogde tijm, verkruimeld
 50 g bacon, dunne reepjes of plakjes
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes kastanjechampignon kort roerbakken. De stukjes sjalot kort meebakken. De bouillon toevoegen en 10 tot 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en de verkruimelde gedroogde tijm erover verdelen. Olie over de tartaartjes verdelen. Op een grillpan of onder de grill van de oven of op de barbecue kort om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De gebakken reepjes of plakjes bacon op de tartaartjes plaatsen. Samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier, licht, bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol%, Porter. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht geroosterde smaak van de tartaartjes, de kruidige toets van de tijm en de licht zilte smaak van de bacon.

Notes

Tartaar met kastanjechampignons en bacon