De kipdijenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes in een schaal doen en in een mengsel van de Tandoori masala, yoghurt, 4 eetlepels zonnebloemolie en geperste knoflook gedurende 4 tot 6 uur marineren. Goed roeren en de blokjes af en toe omkeren en.
Vier eetlepels zonnebloemolie en vers limoensap met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en de flinterdunne reepjes verse munt of blaadjes verse koriander erdoor roeren.
Na het marineren de blokjes kipdijenfilet iets deppen met keukenpapier en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue om en om licht roosteren. De spiesjes met de rest van de marinade met een penseel lichtjes bestrijken en nog zeer kort roosteren. Erop toezien dat de spiesjes zoveel mogelijk de originele kleur behouden en beslist niet gaan aanbranden. Vandaar af en toe omkeren.
In een mengkom de blokjes of reepjes zoetzure appel, komkommer en bleekselderij met de dressing mengen en met de warme of lauwwarme spiesjes serveren. Tandoori masala is kant en klaar verkrijgbaar in Indiase- en Oosterse voedingswinkels en in de grote supermarkten.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% combineert goed met de smaak van de gegrilde en gekruide kipdijenfilet en de frisse toets van de dressing bij de frisse smaken van de zoetzure appel, komkommer en bleekselderij.
De kipdijenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes in een schaal doen en in een mengsel van de Tandoori masala, yoghurt, 4 eetlepels zonnebloemolie en geperste knoflook gedurende 4 tot 6 uur marineren. Goed roeren en de blokjes af en toe omkeren en.
Vier eetlepels zonnebloemolie en vers limoensap met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en de flinterdunne reepjes verse munt of blaadjes verse koriander erdoor roeren.
Na het marineren de blokjes kipdijenfilet iets deppen met keukenpapier en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue om en om licht roosteren. De spiesjes met de rest van de marinade met een penseel lichtjes bestrijken en nog zeer kort roosteren. Erop toezien dat de spiesjes zoveel mogelijk de originele kleur behouden en beslist niet gaan aanbranden. Vandaar af en toe omkeren.
In een mengkom de blokjes of reepjes zoetzure appel, komkommer en bleekselderij met de dressing mengen en met de warme of lauwwarme spiesjes serveren. Tandoori masala is kant en klaar verkrijgbaar in Indiase- en Oosterse voedingswinkels en in de grote supermarkten.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% combineert goed met de smaak van de gegrilde en gekruide kipdijenfilet en de frisse toets van de dressing bij de frisse smaken van de zoetzure appel, komkommer en bleekselderij.