Tandoori kip met appel, komkommer, bleekselderij en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie
 500 g kipdijenfilet, bio kwaliteit
 1 eetlepel Tandoori masala (specerijenmelange)
 2 eetlepels Griekse of Bulgaarse of andere dikke yoghurt
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 eetlepels zonnebloemolie, voor het marineren
 4 eetlepels zonnebloemolie, voor de dressing
 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in dunne reepjes of blokjes
 1 halve komkommer, geschild en zonder zaadlijst, in reepjes of blokjes
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes en in dunne reepjes of blokjes
 2 eetlepels vers limoensap
 1 eetlepel verse munt of blaadjes verse koriander, in flinterdunne reepjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kipdijenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes in een schaal doen en in een mengsel van de Tandoori masala, yoghurt, 4 eetlepels zonnebloemolie en geperste knoflook gedurende 4 tot 6 uur marineren. Goed roeren en de blokjes af en toe omkeren en.

2

Vier eetlepels zonnebloemolie en vers limoensap met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en de flinterdunne reepjes verse munt of blaadjes verse koriander erdoor roeren.

3

Na het marineren de blokjes kipdijenfilet iets deppen met keukenpapier en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue om en om licht roosteren. De spiesjes met de rest van de marinade met een penseel lichtjes bestrijken en nog zeer kort roosteren. Erop toezien dat de spiesjes zoveel mogelijk de originele kleur behouden en beslist niet gaan aanbranden. Vandaar af en toe omkeren.

4

In een mengkom de blokjes of reepjes zoetzure appel, komkommer en bleekselderij met de dressing mengen en met de warme of lauwwarme spiesjes serveren. Tandoori masala is kant en klaar verkrijgbaar in Indiase- en Oosterse voedingswinkels en in de grote supermarkten.

5

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% combineert goed met de smaak van de gegrilde en gekruide kipdijenfilet en de frisse toets van de dressing bij de frisse smaken van de zoetzure appel, komkommer en bleekselderij.

Ingrediënten

 500 g kipdijenfilet, bio kwaliteit
 1 eetlepel Tandoori masala (specerijenmelange)
 2 eetlepels Griekse of Bulgaarse of andere dikke yoghurt
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 eetlepels zonnebloemolie, voor het marineren
 4 eetlepels zonnebloemolie, voor de dressing
 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in dunne reepjes of blokjes
 1 halve komkommer, geschild en zonder zaadlijst, in reepjes of blokjes
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes en in dunne reepjes of blokjes
 2 eetlepels vers limoensap
 1 eetlepel verse munt of blaadjes verse koriander, in flinterdunne reepjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kipdijenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes in een schaal doen en in een mengsel van de Tandoori masala, yoghurt, 4 eetlepels zonnebloemolie en geperste knoflook gedurende 4 tot 6 uur marineren. Goed roeren en de blokjes af en toe omkeren en.

2

Vier eetlepels zonnebloemolie en vers limoensap met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en de flinterdunne reepjes verse munt of blaadjes verse koriander erdoor roeren.

3

Na het marineren de blokjes kipdijenfilet iets deppen met keukenpapier en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue om en om licht roosteren. De spiesjes met de rest van de marinade met een penseel lichtjes bestrijken en nog zeer kort roosteren. Erop toezien dat de spiesjes zoveel mogelijk de originele kleur behouden en beslist niet gaan aanbranden. Vandaar af en toe omkeren.

4

In een mengkom de blokjes of reepjes zoetzure appel, komkommer en bleekselderij met de dressing mengen en met de warme of lauwwarme spiesjes serveren. Tandoori masala is kant en klaar verkrijgbaar in Indiase- en Oosterse voedingswinkels en in de grote supermarkten.

5

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% combineert goed met de smaak van de gegrilde en gekruide kipdijenfilet en de frisse toets van de dressing bij de frisse smaken van de zoetzure appel, komkommer en bleekselderij.

Notes

Tandoori kip met appel, komkommer, bleekselderij en Westmalle Trappist Tripel