Tagliatelle, roerei, spinazie, gerookte ham

Opbrengsten1 portie
 150 g tagliatelle, beetgaar gekookt
 2 kleine scharreleieren
 100 g bladspinazie, gewassen, steeltjes verwijderd
 100 g (licht) gerookte ham; Ardeense of Coburger ham, reepjes
 4 eetlepels kookroom
 2 theelepels selderijzout
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom klutsen. Weinig olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en een luchtig roerei bakken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de bladspinazie kort beetgaar bakken en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Stukjes roerei en bladspinazie over de tagliatelle verdelen en met de reepjes licht gerookte ham garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van het roerei, de licht aardse smaak van de bladspinazie en de licht gerookte toets van de ham.

Ingrediënten

 150 g tagliatelle, beetgaar gekookt
 2 kleine scharreleieren
 100 g bladspinazie, gewassen, steeltjes verwijderd
 100 g (licht) gerookte ham; Ardeense of Coburger ham, reepjes
 4 eetlepels kookroom
 2 theelepels selderijzout
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom klutsen. Weinig olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en een luchtig roerei bakken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de bladspinazie kort beetgaar bakken en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Stukjes roerei en bladspinazie over de tagliatelle verdelen en met de reepjes licht gerookte ham garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van het roerei, de licht aardse smaak van de bladspinazie en de licht gerookte toets van de ham.

Tagliatelle, roerei, spinazie, gerookte ham