Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom klutsen. Weinig olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en een luchtig roerei bakken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de bladspinazie kort beetgaar bakken en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Stukjes roerei en bladspinazie over de tagliatelle verdelen en met de reepjes licht gerookte ham garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van het roerei, de licht aardse smaak van de bladspinazie en de licht gerookte toets van de ham.
Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren met de kookroom klutsen. Weinig olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en een luchtig roerei bakken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de bladspinazie kort beetgaar bakken en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Stukjes roerei en bladspinazie over de tagliatelle verdelen en met de reepjes licht gerookte ham garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van het roerei, de licht aardse smaak van de bladspinazie en de licht gerookte toets van de ham.