Tacos met kabeljauwfilet, preiringetjes, mango, cajunkruiden en Brand Saison

Opbrengsten1 portie
 8 tacos schelpen, kant en klaar
 350 g kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
 6 eetlepels kleine blokjes ontvelde trostomaat
 6 eetlepels kleine blokjes geschilde rijpe mango
 6 eetlepels preiringetjes
 75 g blad- of ijsbergsla, in stukjes gescheurd
 1 eetlepel bloem
 3 theelepels cajunkruiden, melange voor vis
 3 eetlepels zonnebloemolie, voor het bakken
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kabeljauwfilet in reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Voor het bakken met bloem bestuiven. De olie in een wok verhitten en de reepjes kabeljauw roerbakken.

2

Preiringetjes toevoegen en nog kort roerbakken. Op smaak brengen met de cajunkruiden. Laten afkoelen en de blokjes tomaat en mango erdoor roeren.

3

De taco schelpen volgens de gebruiksaanwijzing kort verwarmen. De holte opvullen met stukjes sla en met olijfolie besprenkelen. Het mengsel van de kabeljauwfilet erover verdelen.

4

Serveren met een goed gekoeld glas Brand Saison. Het bloemige bouquet van dit nieuwe bier van 6,5 vol%, de fruitige, frisse smaak en de aangename licht bittere afdronk, combineren goed met de smaak van de kabeljauwfilet met de kruidige smaak van de cajunkruiden, de frisse licht zoete toets van de mango, het lichte zuurtje van de tomaat en het knapperige van de tacos.

Ingrediënten

 8 tacos schelpen, kant en klaar
 350 g kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
 6 eetlepels kleine blokjes ontvelde trostomaat
 6 eetlepels kleine blokjes geschilde rijpe mango
 6 eetlepels preiringetjes
 75 g blad- of ijsbergsla, in stukjes gescheurd
 1 eetlepel bloem
 3 theelepels cajunkruiden, melange voor vis
 3 eetlepels zonnebloemolie, voor het bakken
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kabeljauwfilet in reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Voor het bakken met bloem bestuiven. De olie in een wok verhitten en de reepjes kabeljauw roerbakken.

2

Preiringetjes toevoegen en nog kort roerbakken. Op smaak brengen met de cajunkruiden. Laten afkoelen en de blokjes tomaat en mango erdoor roeren.

3

De taco schelpen volgens de gebruiksaanwijzing kort verwarmen. De holte opvullen met stukjes sla en met olijfolie besprenkelen. Het mengsel van de kabeljauwfilet erover verdelen.

4

Serveren met een goed gekoeld glas Brand Saison. Het bloemige bouquet van dit nieuwe bier van 6,5 vol%, de fruitige, frisse smaak en de aangename licht bittere afdronk, combineren goed met de smaak van de kabeljauwfilet met de kruidige smaak van de cajunkruiden, de frisse licht zoete toets van de mango, het lichte zuurtje van de tomaat en het knapperige van de tacos.

Notes

Tacos met kabeljauwfilet, preiringetjes, mango, cajunkruiden en Brand Saison