Tacos met kabeljauwfilet en cajunkruiden

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 tacos
 300 g kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
 6 eetlepels kleine blokjes ontvelde tomaat
 6 eetlepels kleine blokjes geschilde rijpe mango
 6 eetlepels preiringetjes
 75 g blad- of ijsbergsla, in stukjes gescheurd
 1 eetlepel bloem
 2 tot 3 theelepels cajunkruiden, melange voor vis
 2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie, voor het bakken
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kabeljauwfilet in reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Voor het bakken met bloem bestuiven. De olie in een wok verhitten en de reepjes kabeljauw roerbakken.

2

Preiringetjes toevoegen en nog kort roerbakken. Op smaak brengen met de cajunkruiden. Iets laten afkoelen en de blokjes tomaat en mango erdoor roeren.

3

De taco schelpen volgens de gebruiksaanwijzing kort verwarmen. De holte opvullen met stukjes sla en met olijfolie besprenkelen. Het mengsel van de kabeljauwfilet erover verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, I.P.A. (India Pale Ale) niet te zwaar gehopt tussen 5 en 7 vol%, milde Engelse pale ale tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 8 tacos
 300 g kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
 6 eetlepels kleine blokjes ontvelde tomaat
 6 eetlepels kleine blokjes geschilde rijpe mango
 6 eetlepels preiringetjes
 75 g blad- of ijsbergsla, in stukjes gescheurd
 1 eetlepel bloem
 2 tot 3 theelepels cajunkruiden, melange voor vis
 2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie, voor het bakken
 olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kabeljauwfilet in reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Voor het bakken met bloem bestuiven. De olie in een wok verhitten en de reepjes kabeljauw roerbakken.

2

Preiringetjes toevoegen en nog kort roerbakken. Op smaak brengen met de cajunkruiden. Iets laten afkoelen en de blokjes tomaat en mango erdoor roeren.

3

De taco schelpen volgens de gebruiksaanwijzing kort verwarmen. De holte opvullen met stukjes sla en met olijfolie besprenkelen. Het mengsel van de kabeljauwfilet erover verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, I.P.A. (India Pale Ale) niet te zwaar gehopt tussen 5 en 7 vol%, milde Engelse pale ale tussen 5 en 7 vol%.

Tacos met kabeljauwfilet en cajunkruiden