Afdrukopties:

Stokbrood met rode paprika, olijf en ansjovis

Opbrengsten1 portie

 1 rode paprika, zonder zaadlijst, in dunne reepjes
 4 eetlepel groene- of zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
 6 ansjovisfilets, op olijfolie
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 Olijf- of zonnebloemolie
 sneden (volkoren)stokbrood, licht geroosterd
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een wok of koekenpan 3 tot 4 eetlepels olie verhitten en de reepjes rode paprika kort roerbakken. Geperste knoflook toevoegen en met de deksel op de pan op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Na het verwarmen laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De ansjovisfilets met een vork fijn maken en de gehalveerde ontpitte groene- of zwarte olijven hiermee vullen.

3

De reepjes rode paprika over de sneden licht geroosterd stokbrood verdelen en met de gevulde olijven garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% (niet te zwaar gehopt).