Stokbrood met gele spliterwtenpuree, geroosterde rode paprika en gepofte knoflook

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g gele spliterwtenpuree, gekookt, gepureerd
 6 eetlepels geroosterde rode paprika, dunne reepjes
 teentjes knoflook, gepoft
 4 theelepels ras el hanout
 1 theelepel cayennepeper of 2 theelepels chilivlokken
 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
 licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

Drie eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok verhitten en de teentjes knoflook zeer kort roerbakken. Met de deksel op de koekenpan of wok en op de laagste hittebron 8 tot 10 minuten verwarmen. Iets laten afkoelen en de schilletjes verwijderen. Na het pureren van de gekookte spliterwtenpuree 3 eetlepels olijfolie, cayennepeper en ras el hanout door de nog warme puree roeren. Naar smaak zout toevoegen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange uit Noord-Afrikaanse landen. Verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta met de puree besmeren. Met gepofte teentjes knoflook en dunne reepjes geroosterde rode paprika garneren.

Een goed gekoelde pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier of Session India Pale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren combineert goed met de licht kruidige toets van de puree, de smeuïge smaak van de knoflook en de licht geroosterde toets van de rode paprika.

Ingrediënten

 250 g gele spliterwtenpuree, gekookt, gepureerd
 6 eetlepels geroosterde rode paprika, dunne reepjes
 teentjes knoflook, gepoft
 4 theelepels ras el hanout
 1 theelepel cayennepeper of 2 theelepels chilivlokken
 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
 licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

Drie eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok verhitten en de teentjes knoflook zeer kort roerbakken. Met de deksel op de koekenpan of wok en op de laagste hittebron 8 tot 10 minuten verwarmen. Iets laten afkoelen en de schilletjes verwijderen. Na het pureren van de gekookte spliterwtenpuree 3 eetlepels olijfolie, cayennepeper en ras el hanout door de nog warme puree roeren. Naar smaak zout toevoegen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange uit Noord-Afrikaanse landen. Verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta met de puree besmeren. Met gepofte teentjes knoflook en dunne reepjes geroosterde rode paprika garneren.

Een goed gekoelde pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier of Session India Pale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren combineert goed met de licht kruidige toets van de puree, de smeuïge smaak van de knoflook en de licht geroosterde toets van de rode paprika.

Notes

Stokbrood met gele spliterwtenpuree, geroosterde rode paprika en gepofte knoflook