Afdrukopties:

Spruitjes met shiitake, hoisinsaus, uiringen, bulgur en Duits en Lauret Dubbelbock

Opbrengsten1 portie

 300 g spruitjes, schoongemaakt
 100 g shiitake, schoongemaakt
 1 middelgrote ui, in dunne ringen gesneden
 2 eetlepel hoisinsaus
 2 theelepel licht gerookte rode paprikapoeder
 125 g bulgur (of couscous)
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De bulgur (of couscous) met water bevochtigen en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De spruitjes kort beetgaar koken, af laten koelen en halveren.

3

De schoongemaakte shiitake in kleine stukjes snijden of scheuren.

4

De schoongemaakte ui in dunne ringen snijden.

5

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de gehalveerde spruitjes kort roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout.

6

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de ringen ui kort roerbakken. Uit de wok of koekenpan halen, met keukenpapier deppen en de licht gerookte rode paprikapoeder erover verdelen.

7

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de stukjes shiitake kort roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de hoisinsaus erdoor roeren. Deze ingedikte, licht zoete en kruidige sojasaus is verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten.

8

Bulgur, shiitake en ringen ui over voorverwarmde borden verdelen.

9

Een licht gekoeld glas Duits en Lauret Dubbelbock erbij serveren. De geroosterde moutsoorten, aromatische hopsoorten en subtiele houttoets van dit bockbier van 7,5 vol% komen goed tot hun recht bij de aardse smaak van de shiitake in combinatie met de smaak van de spruitjes, het lichte zoetje van de hoisinsaus en de licht gerookte toets van de ui door de gerookte paprikapoeder.