Spiesjes van varkenshaas met vijf kruidenpoeder en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 500 g varkenshaas of magere varkensfricandeau
 3 theelepel vijf kruidenpoeder (Five spice powder)
 2 teentjes knoflook
 5 eetlepel zonnebloemolie
 1 eetlepel (niet te zoete) sojasaus
 15 cl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl
 2 eetlepel fijngeknipte bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Varkenshaas of magere varkensfricandeau in gelijkmatige blokjes snijden.

2

Een marinade maken van de olie, de vijf kruidenpoeder (verkrijgbaar bij Chinese- of Oosterse voedingswinkels), teentjes knoflook uit de knijper, sojasaus en het bier. Goed roeren. De blokjes vlees gedurende 3 tot 4 uur hierin marineren. Af en toe omkeren.

3

De blokjes iets deppen en aan spiesjes rijgen. Op de grillpan of onder een hete grill of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin laten worden. Af en toe de spiesjes met het restant van de marinade lichtjes bestrijken.

4

Zo warm mogelijk serveren met mihoen of rijstvermicelli en kort gewokte paksoi of reepjes gewokte spitskool. Een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere bier met aangename toetsen van karamel en een klein zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van het vlees en de kruidige toets van de vijf kruidenpoeder.

Ingrediënten

 500 g varkenshaas of magere varkensfricandeau
 3 theelepel vijf kruidenpoeder (Five spice powder)
 2 teentjes knoflook
 5 eetlepel zonnebloemolie
 1 eetlepel (niet te zoete) sojasaus
 15 cl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl
 2 eetlepel fijngeknipte bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Varkenshaas of magere varkensfricandeau in gelijkmatige blokjes snijden.

2

Een marinade maken van de olie, de vijf kruidenpoeder (verkrijgbaar bij Chinese- of Oosterse voedingswinkels), teentjes knoflook uit de knijper, sojasaus en het bier. Goed roeren. De blokjes vlees gedurende 3 tot 4 uur hierin marineren. Af en toe omkeren.

3

De blokjes iets deppen en aan spiesjes rijgen. Op de grillpan of onder een hete grill of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin laten worden. Af en toe de spiesjes met het restant van de marinade lichtjes bestrijken.

4

Zo warm mogelijk serveren met mihoen of rijstvermicelli en kort gewokte paksoi of reepjes gewokte spitskool. Een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere bier met aangename toetsen van karamel en een klein zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van het vlees en de kruidige toets van de vijf kruidenpoeder.

Spiesjes van varkenshaas met vijf kruidenpoeder en Westmalle Trappist Dubbel