De varkenshaas in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom gedurende 2 uur marineren in een mengsel van olie, limoen- of citroensap en geraspte verse gember. Goed roeren. Na het marineren om en om met de blokjes verse ananas aan spiesjes rijgen en iets deppen met keukenpapier. Op een grillpan of onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kant lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren en op smaak brengen met peper en zout.
Zo warm mogelijk met de chilisaus (kant en kaar) serveren. Deze saus, in allerlei soorten variërend van mild tot zeer pikant, in Chinese- of Thaise voedingswinkels of grote supermarkten verkrijgbaar. We adviseren de milde tot licht pikante chili saus.
Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier van 7 vol% met toetsen van citrus en een aangenaam bittertje in de afdronk combineert goed met de geroosterde smaak van de varkenshaas, de zuur zoete toets van de ananas en de milde tot licht pikante smaak van de chili saus.
De varkenshaas in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom gedurende 2 uur marineren in een mengsel van olie, limoen- of citroensap en geraspte verse gember. Goed roeren. Na het marineren om en om met de blokjes verse ananas aan spiesjes rijgen en iets deppen met keukenpapier. Op een grillpan of onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kant lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren en op smaak brengen met peper en zout.
Zo warm mogelijk met de chilisaus (kant en kaar) serveren. Deze saus, in allerlei soorten variërend van mild tot zeer pikant, in Chinese- of Thaise voedingswinkels of grote supermarkten verkrijgbaar. We adviseren de milde tot licht pikante chili saus.
Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier van 7 vol% met toetsen van citrus en een aangenaam bittertje in de afdronk combineert goed met de geroosterde smaak van de varkenshaas, de zuur zoete toets van de ananas en de milde tot licht pikante smaak van de chili saus.