Spiesjes van lamsvlees met gemengde groenten en Dorstvlegel

Opbrengsten1 portie
 500 g ontbeende lamsbout of magere lamsschouder
 1 bleekselderijstengel
 1 halve courgette
 1 halve rode paprika, zonder zaadlijst
 2 kleine sjalotjes, geschild en in stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels gekneusde rozemarijn draadjes
 3 eetlepels olijfolie
 2 eetlepels vers citroensap
 2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie
 6 eetlepels gevogelte- of groenten fond
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het lamsvlees in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, vers citroensap en gekneusde rozemarijn draadjes marineren. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen. Zoveel mogelijk het wit van de courgette afsnijden en in kleine blokjes snijden. De rode paprika in kleine blokjes snijden.

2

De zonnebloemolie in een wok verhitten en de bleekselderij, courgette, stukjes sjalot en rode paprika kort roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de geperste knoflook en de gevogelte- of groenten fond erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra fond gebruiken. Dit mengsel warm houden.

3

Zoveel mogelijk de gekneusde rozemarijn draadjes van het lamsvlees verwijderen en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten roosteren tot een lichtbruine kleur is ontstaan. Af en toe omkeren.

4

De spiesjes en de groenten over voorverwarmde borden verdelen en met stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Dorstvlegel erbij serveren. Dit fruitige bier van het type Saison van 6 vol%, met een milde hopbitterheid en een aangename droge afdronk, combineert goed met de licht geroosterde smaak van het lamsvlees en de zachte smaak van de groenten.

Ingrediënten

 500 g ontbeende lamsbout of magere lamsschouder
 1 bleekselderijstengel
 1 halve courgette
 1 halve rode paprika, zonder zaadlijst
 2 kleine sjalotjes, geschild en in stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels gekneusde rozemarijn draadjes
 3 eetlepels olijfolie
 2 eetlepels vers citroensap
 2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie
 6 eetlepels gevogelte- of groenten fond
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Het lamsvlees in gelijkmatige blokjes snijden en gedurende 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, vers citroensap en gekneusde rozemarijn draadjes marineren. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen. Zoveel mogelijk het wit van de courgette afsnijden en in kleine blokjes snijden. De rode paprika in kleine blokjes snijden.

2

De zonnebloemolie in een wok verhitten en de bleekselderij, courgette, stukjes sjalot en rode paprika kort roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de geperste knoflook en de gevogelte- of groenten fond erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra fond gebruiken. Dit mengsel warm houden.

3

Zoveel mogelijk de gekneusde rozemarijn draadjes van het lamsvlees verwijderen en aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten roosteren tot een lichtbruine kleur is ontstaan. Af en toe omkeren.

4

De spiesjes en de groenten over voorverwarmde borden verdelen en met stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Dorstvlegel erbij serveren. Dit fruitige bier van het type Saison van 6 vol%, met een milde hopbitterheid en een aangename droge afdronk, combineert goed met de licht geroosterde smaak van het lamsvlees en de zachte smaak van de groenten.

Notes

Spiesjes van lamsvlees met gemengde groenten en Dorstvlegel