Spekjes met aardappel, prei en mosterd

Opbrengsten1 portie
 150 g licht gerookte, piepkleine blokjes spekjes (of bacon)
 3 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, kleine blokjes
 8 eetlepels dunne preiringetjes, kort gestoomd
 2 eetlepels (gele) grove mosterd of Dijon-mosterd
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In weinig olie de spekjes (of bacon) kort licht krokant bakken. Goed roeren. De blokjes gekookte aardappel kort om en om licht krokant bakken. De spekjes en blokjes aardappel in een mengkom doen en met de mosterd mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Over schaaltjes of bordjes verdelen. Met kort gestoomde preiringetjes garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vo%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte, licht gerookte smaak van de spekjes of bacon, in combinatie met de licht pikante toets van de mosterd.

Ingrediënten

 150 g licht gerookte, piepkleine blokjes spekjes (of bacon)
 3 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, kleine blokjes
 8 eetlepels dunne preiringetjes, kort gestoomd
 2 eetlepels (gele) grove mosterd of Dijon-mosterd
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Spekjes met aardappel, prei en mosterd