Afdrukopties:

Soesjes met gerookte zalmfilet

Opbrengsten1 portie

 60 tot 70 gram roomboter
 1,50 dl water
 60 g bloem
 2 eieren
 100 g gerookte zalmfilet
 50 g roomkaas
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
  roomboter om in te vetten
1

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.

2

De boter met het water in een steelpannetje op een middelhoge hittebron verwarmen. De bloem toevoegen en voortdurend roeren tot het deeg van de van de pan begint los te laten. Het steelpannetje van de hittebron afhalen en de eieren een voor een toevoegen. Na toevoeging van elk ei met de staafmixer goed roeren.

3

Met behulp van twee lepels kleine hoopjes van het deeg op een ingevette bakplaat verdelen. In het midden van de oven plaatsen en in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar bakken tot de buitenkant egaal lichtbruin van kleur is en de soesjes zacht aanvoelen Af laten koelen.

4

In een mengkom de stukjes zalmfilet met de fijngeknipte verse bieslook mengen en met de staafmixer pureren. Vervolgens de roomkaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

5

Een holte uitsnijden aan de bovenkant van de soesjes en met de puree van zalmfilet vullen.

6

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%.