Sliptong met parelcouscous en bier

Opbrengsten1 portie
 3 sliptongen
 125 g bloem
 150 cl bier (pils of blond of witbier)
 ½ eetlepel maïzena
 30 g eierdooier
 30 g eiwit
 scheut zonnebloemolie
 90 g parelcouscous
 1 augurk
 1 eetlepel kappertjes
 ½ rode ui
 mayonaise
 ½ ei
 ½ eetlepel mosterd
 1 eetlepel azijn
 100 cl zonnebloemolie
 1 augurk
 1 eetlepel kappertjes
 ½ sjalot
 platte peterselie
 dragon
 kervel
 veldsla
1

Bereidingswijze:
Fileer de sliptongetjes en dep de filets droog. Kruid de filets met zout en peper. Klop de eiwitten stijf. Meng bloem, maïzena, bier, dooier en olie tot een glad beslag. Vouw de eiwitten door het beslag. Haal de tongfilets door bloem en daarna door het beslag. Bak net voor het uitdienen de filets in boter tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Kook de couscous gaar in gezouten water. Snij augurk, kappertjes en rode ui in fijne brunoise. Meng couscous met de brunoise en voeg zoveel mayonaise toe tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout en peper. Maak mayonaise van ei, mosterd, azijn en olie in een beker met behulp van de staafmixer. Gebruik wat mayonaise voor de couscous. Snij augurk, kappertjes en sjalot fijn. Hak de kruiden fijn. Roer naar behoefte kruiden en aromaten door de mayonaise. Maak een ring van de couscous op de borden. Leg drie tongfilets op de couscous. Leg blaadjes veldsla rondom met een dot remoulade erop.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de krokant gebakken sliptongen, het smeuïge mondgevoel van de remoulade en de zachte smaak van de couscous.

Ingrediënten

 3 sliptongen
 125 g bloem
 150 cl bier (pils of blond of witbier)
 ½ eetlepel maïzena
 30 g eierdooier
 30 g eiwit
 scheut zonnebloemolie
 90 g parelcouscous
 1 augurk
 1 eetlepel kappertjes
 ½ rode ui
 mayonaise
 ½ ei
 ½ eetlepel mosterd
 1 eetlepel azijn
 100 cl zonnebloemolie
 1 augurk
 1 eetlepel kappertjes
 ½ sjalot
 platte peterselie
 dragon
 kervel
 veldsla

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Fileer de sliptongetjes en dep de filets droog. Kruid de filets met zout en peper. Klop de eiwitten stijf. Meng bloem, maïzena, bier, dooier en olie tot een glad beslag. Vouw de eiwitten door het beslag. Haal de tongfilets door bloem en daarna door het beslag. Bak net voor het uitdienen de filets in boter tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Kook de couscous gaar in gezouten water. Snij augurk, kappertjes en rode ui in fijne brunoise. Meng couscous met de brunoise en voeg zoveel mayonaise toe tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout en peper. Maak mayonaise van ei, mosterd, azijn en olie in een beker met behulp van de staafmixer. Gebruik wat mayonaise voor de couscous. Snij augurk, kappertjes en sjalot fijn. Hak de kruiden fijn. Roer naar behoefte kruiden en aromaten door de mayonaise. Maak een ring van de couscous op de borden. Leg drie tongfilets op de couscous. Leg blaadjes veldsla rondom met een dot remoulade erop.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de krokant gebakken sliptongen, het smeuïge mondgevoel van de remoulade en de zachte smaak van de couscous.

Sliptong met parelcouscous en bier