Afdrukopties:

Slawrap met gerookte makreel met bleekselderij, radijs, bieslook en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie

 300 g (licht) gerookte makreelfilet
 1 bleekselderijstengel
 6 radijsjes
 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 bladsla of ijsbergsla, gave blaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De draadjes van de bleekselderijstengel afsnijden en in piepkleine blokjes snijden. De radijs in piepkleine blokjes of stukjes snijden.

2

In een mengkom de gerookte makreelfilet met een vork fijn maken en de mayonaise, blokjes bleekselderij en radijs en fijngeknipte bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

Dit mengsel over gave blaadjes botersla of ijsbergsla verdelen en oprollen. Als aperitiefhapje serveren vergezeld van een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel. De fruitige smaak van dit volmondige bier combineert goed met de (licht) gerookte smaak van de makreelfilet, de frisse smaak van de bleekselderij en de pittige smaak van de radijs.