Afdrukopties:

Slarolletjes met gerookte forelfilet, mierikswortel en Gouden Carolus Tripel

Opbrengsten1 portie

 400 g licht gerookte forelfilet
 3 tot 4 theelepels geraspte mierikswortel, uit pot
 3 eetlepels zoetzure appel, geschild en in zeer kleine blokjes
 3 eetlepels mayonaise, liefst zelfgemaakt
 1 krop Romeinse sla, botersla of ijsbergsla
 sprietjes bieslook
 warme toast
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Eventuele graatjes met een pincet uit de forelfilet verwijderen en in kleine stukjes snijden. In een mengkom de stukjes forelfilet met de geraspte mierikswortel, zoetzure appel en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Een uur in de koelkast plaatsen.

2

De gave blaadjes van de sla kiezen en het forelmengsel erover verdelen. Oprollen, halveren en met een prikkertje vastzetten.

3

Met sprietjes bieslook garneren en met warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Gouden Carolus Tripel. Dit goudblonde bier van 9 vol% met een volmondige, verfrissende smaak en een licht kruidige toets, combineert goed met de licht gerookte smaak van de forelfilet, het pittige van de mierikswortel en de zoetzure smaak van de appel.