Sint Jacobsmosselen met hoisinsaus , zeekraal en Paulaner Hefe-Weissbier

Opbrengsten1 portie
 16 Sint Jacobsmosselen, schoongemaakt
 2 eetlepels hoisinsaus
 6 eetlepels verse zeekraal, zeer kort gestoomd
 4 eetlepels preiringetjes, kort gestoomd
 2 eetlepels roomboter
 3 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De schoongemaakte Sint Jacobsmosselen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de Sint Jacobsmosselen kort om en om bakken. Na het bakken de bovenkant met de hoisinsaus met een penseel bestrijken. Hoisinsaus is een licht kruidige gefermenteerde sojasaus met een aangenaam licht zoetje. Verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten.

2

De zeer kort gestoomde zeekraal over bordjes verdelen, de Sint Jacobsmosselen erop plaatsen en met de preiringetjes garneren.

3

Een goed gekoeld glas Paulaner Hefe Weissbier erbij serveren. De frisse smaak van dit tarwebier van 5,5 vol% met subtiele toetsen van rijpe banaan, mango en ananas, combineert goed met de zachte smaak van de Sint Jakobsmosselen, de licht kruidige en zoete toets van de hoinsaus en de aangename zilte smaak van de zeekraal.

Ingrediënten

 16 Sint Jacobsmosselen, schoongemaakt
 2 eetlepels hoisinsaus
 6 eetlepels verse zeekraal, zeer kort gestoomd
 4 eetlepels preiringetjes, kort gestoomd
 2 eetlepels roomboter
 3 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De schoongemaakte Sint Jacobsmosselen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de Sint Jacobsmosselen kort om en om bakken. Na het bakken de bovenkant met de hoisinsaus met een penseel bestrijken. Hoisinsaus is een licht kruidige gefermenteerde sojasaus met een aangenaam licht zoetje. Verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten.

2

De zeer kort gestoomde zeekraal over bordjes verdelen, de Sint Jacobsmosselen erop plaatsen en met de preiringetjes garneren.

3

Een goed gekoeld glas Paulaner Hefe Weissbier erbij serveren. De frisse smaak van dit tarwebier van 5,5 vol% met subtiele toetsen van rijpe banaan, mango en ananas, combineert goed met de zachte smaak van de Sint Jakobsmosselen, de licht kruidige en zoete toets van de hoinsaus en de aangename zilte smaak van de zeekraal.

Sint Jacobsmosselen met hoisinsaus , zeekraal en Paulaner Hefe-Weissbier