Shiitake

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 middelgrote shiitakes, steeltje verwijderd
 1 sjalotje geschild in stukjes
 1 takje verse tijm
 2 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 10 cl gronte bouillon
 kleine takjes verse tijm, voor de garnering
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Vier paddenstoelen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De andere vier in kleine stukjes snijden.

2

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes shiitake en stukjes sjalot kort roerbakken. Groente bouillon en het takje verse tijm toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Af en toe roeren. De gestoomde shiitake met dit mengsel vullen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een klein takje verse tijm garneren.

3

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, Donker bier (bijvoorbeeld Dubbel) tussen 5 en 8 vol%.

Ingrediënten

 8 middelgrote shiitakes, steeltje verwijderd
 1 sjalotje geschild in stukjes
 1 takje verse tijm
 2 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 10 cl gronte bouillon
 kleine takjes verse tijm, voor de garnering
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Vier paddenstoelen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De andere vier in kleine stukjes snijden.

2

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes shiitake en stukjes sjalot kort roerbakken. Groente bouillon en het takje verse tijm toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Af en toe roeren. De gestoomde shiitake met dit mengsel vullen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een klein takje verse tijm garneren.

3

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, Donker bier (bijvoorbeeld Dubbel) tussen 5 en 8 vol%.

Notes

Shiitake