Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk
Type: Blond
Vier paddenstoelen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De andere vier in kleine stukjes snijden.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes shiitake en stukjes sjalot kort roerbakken. Groente bouillon en het takje verse tijm toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Af en toe roeren. De gestoomde shiitake met dit mengsel vullen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een klein takje verse tijm garneren.
Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, Donker bier (bijvoorbeeld Dubbel) tussen 5 en 8 vol%.
Vier paddenstoelen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De andere vier in kleine stukjes snijden.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes shiitake en stukjes sjalot kort roerbakken. Groente bouillon en het takje verse tijm toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen. Af en toe roeren. De gestoomde shiitake met dit mengsel vullen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een klein takje verse tijm garneren.
Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, Donker bier (bijvoorbeeld Dubbel) tussen 5 en 8 vol%.