Scholfilet met mango, komkommer, dressing en Ruw + Bolster van Brouwerij de 7 Deugden

Opbrengsten1 portie
 400 g verse scholfilet, in reepjes gesneden
 6 eetlepels verse, halfrijpe mango, in kleine blokjes
 6 eetlepels komkommer, zonder schil en zaadlijst, in kleine blokjes
 2 theelepels geraspte limoenschil, van een goed geboende limoen
 3 theelepels fijngeknipte verse korianderblaadjes
 4 eetlepels Griekse yoghurt
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 75 g gemengde sla, met rucola, botersla, krulsla
 4 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels bloem peper uit de molen en zout naar smaak
1

De verse scholfilet met een scherp mes in reepjes snijden. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De reepjes gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan, liefst met antiaanbaklaag, verhitten en de reepjes om en om lichtbruin bakken. Uit de pan halen en laten afkoelen.

2

In een mengkom een dressing bereiden van de Griekse yoghurt, mayonaise, geraspte limoenschil en fijngeknipte verse koriander. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

3

De gemengde sla met de afgekoelde reepjes scholfilet over borden verdelen en met blokjes verse mango en komkommer garneren. De dressing over het geheel verdelen. Serveren met ciabatta, stokbrood of reepjes Turks brood.

4

Een goed gekoeld glas Ruw + Bolster van brouwerij de 7 Deugden erbij serveren. Dit witbier van 5 vol% met een aangename toets van limoen en een frisse afdronk, komt goed tot z’n recht bij de smaak van de scholfilet in combinatie met de frisse toets van de dressing en de frisse smaak van de blokjes komkommer en mango. In plaats van dit bier bevelen kunnen we ook het iets zwaardere blond bier Koor + Blond (7,3 vol%) aanbevelen.

Ingrediënten

 400 g verse scholfilet, in reepjes gesneden
 6 eetlepels verse, halfrijpe mango, in kleine blokjes
 6 eetlepels komkommer, zonder schil en zaadlijst, in kleine blokjes
 2 theelepels geraspte limoenschil, van een goed geboende limoen
 3 theelepels fijngeknipte verse korianderblaadjes
 4 eetlepels Griekse yoghurt
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 75 g gemengde sla, met rucola, botersla, krulsla
 4 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels bloem peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De verse scholfilet met een scherp mes in reepjes snijden. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De reepjes gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan, liefst met antiaanbaklaag, verhitten en de reepjes om en om lichtbruin bakken. Uit de pan halen en laten afkoelen.

2

In een mengkom een dressing bereiden van de Griekse yoghurt, mayonaise, geraspte limoenschil en fijngeknipte verse koriander. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

3

De gemengde sla met de afgekoelde reepjes scholfilet over borden verdelen en met blokjes verse mango en komkommer garneren. De dressing over het geheel verdelen. Serveren met ciabatta, stokbrood of reepjes Turks brood.

4

Een goed gekoeld glas Ruw + Bolster van brouwerij de 7 Deugden erbij serveren. Dit witbier van 5 vol% met een aangename toets van limoen en een frisse afdronk, komt goed tot z’n recht bij de smaak van de scholfilet in combinatie met de frisse toets van de dressing en de frisse smaak van de blokjes komkommer en mango. In plaats van dit bier bevelen kunnen we ook het iets zwaardere blond bier Koor + Blond (7,3 vol%) aanbevelen.

Notes

Scholfilet met mango, komkommer, dressing en Ruw + Bolster van Brouwerij de 7 Deugden