Afdrukopties:

Scholfilet met bleekselderij, kappertjes, ansjovis en Brand Saison

Opbrengsten1 portie

 400 g verse scholfilet, in reepjes
 6 eetlepels piepkleine blokjes bleekselderij
 2 eetlepels kleine kappertjes
 3 ansjovisfilets, in kleine stukjes
 2 theelepels vers citroensap
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels bloem
 zonnebloemolie, om te frituren
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De reepjes scholfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom de mayonaise met de piepkleine blokjes bleekselderij, kappertjes, ansjovisfilets en het citroensap mengen. De mengkom 1 uur in de koelkast plaatsen.

3

De reepjes scholfilet gelijkmatig met bloem bestuiven. De zonnebloemolie in een wok of frituurpan verhitten en de reepjes lichtbruin frituren. Na het frituren laten op keukenpapier laten uitlekken. Warm of lauwwarm met het mengsel van de bleekselderij serveren.

4

Een goed gekoeld glas Brand Saison erbij drinken. De frisse, fruitige smaak en de aangename lichtdroge afdronk van dit bier van 6,5 vol% combineren goed met de smaak van de gefrituurde reepjes schol, in combinatie met de frisse smaak van de bleekselderij en kappertjes en de zilte smaak van de ansjovis.