Sardines met aardappel- knolselderijsalade

Categorie
Opbrengsten1 portie
 12 verse kleine sardines, schoongemaakt
 2 eetlepel bloem
 3 gekookte middelgrote, stevige aardappelen, in blokjes
 5 eetlepel fijn geraspte, geschilde knolselderij
 2 eetlepel mayonaise
 2 eetlepel Griekse yoghurt
 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kleine sardines met weinig zout bestrooien en laten rusten.

2

In een mengkom de blokjes aardappel, geraspte knolselderij, mayonaise en Griekse yoghurt goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 tot 2 uur plaatsen.

3

De sardines met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten en kort om en om lichtbruin bakken. Iets laten afkoelen en met de aardappel- knolselderijsalade serveren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 12 verse kleine sardines, schoongemaakt
 2 eetlepel bloem
 3 gekookte middelgrote, stevige aardappelen, in blokjes
 5 eetlepel fijn geraspte, geschilde knolselderij
 2 eetlepel mayonaise
 2 eetlepel Griekse yoghurt
 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kleine sardines met weinig zout bestrooien en laten rusten.

2

In een mengkom de blokjes aardappel, geraspte knolselderij, mayonaise en Griekse yoghurt goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 tot 2 uur plaatsen.

3

De sardines met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten en kort om en om lichtbruin bakken. Iets laten afkoelen en met de aardappel- knolselderijsalade serveren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Sardines met aardappel- knolselderijsalade