Afdrukopties:

Salade van lamsham, groene asperges, tomaat, radijs en Osiris

Opbrengsten1 portie

 250 g lamsham (bio kwaliteit), in dunne plakjes
 200 g groene asperges
 2 hardgekookte eieren, in plakjes
 2 trostomaten, ontveld en zonder zaadjes
  4 tot 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 3 theelepels bloemenhoning
 6 radijsjes, in flinterdunne plakjes
 75 g gemengde sla, met onder meer snijbiet, rucola
 3 eetlepels vers sinaasappelsap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de groene asperges afsnijden en halveren. In een stoommandje boven kokend water beetgaar koken en laten afkoelen.

2

Olie, honing en sinaasappelsap in een mengkom doen en met een staafmixer goed mengen.

3

De trostomaten in plakjes of blokjes snijden. De gemengde sla over borden verdelen en de dunne plakjes lamsham, groene asperges, plakjes hardgekookt ei, plakjes of blokjes tomaat en flinterdunne plakjes radijs erop rangschikken. Vervolgens de dressing gelijkmatig erover lepelen.

4

Met toast of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Osiris van brouwerij Walhalla. De fruitigheid van dit bier van 7% en de aangename hop bitterheid passen goed bij de smaak van de lamsham in combinatie met de frisse smaak van de tomaat en radijs en het lichte zuurtje en zoetje van de dressing.