Salade van knolselderij, appel, komkommer en bieslook

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 tot 5 eetlepels piepkleine blokjes geschilde knolselderij (of bleekselderij)
 4 tot 5 eetlepels geschilde, geraspte zoetzure appel
 4 tot 5 eetlepels piepkleine blokjes komkommer, zonder schil en zaadlijst
 2 tot 3 eetlepels mascarpone
 2 tot 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 2 eetlepels kleine kappertjes
 peper uit de molen en zout maar smaak
1

In een mengkom de knolselderij, zoetzure appel, komkommer en bieslook met de mascarpone en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen.

2

Uit de koelkast halen. Over kleine kelkglazen of cilinder glazen verdelen. Met kleine kappertjes garneren en met toast of kaasstengels serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, milde geuze tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 4 tot 5 eetlepels piepkleine blokjes geschilde knolselderij (of bleekselderij)
 4 tot 5 eetlepels geschilde, geraspte zoetzure appel
 4 tot 5 eetlepels piepkleine blokjes komkommer, zonder schil en zaadlijst
 2 tot 3 eetlepels mascarpone
 2 tot 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 2 eetlepels kleine kappertjes
 peper uit de molen en zout maar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de knolselderij, zoetzure appel, komkommer en bieslook met de mascarpone en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen.

2

Uit de koelkast halen. Over kleine kelkglazen of cilinder glazen verdelen. Met kleine kappertjes garneren en met toast of kaasstengels serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, milde geuze tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Salade van knolselderij, appel, komkommer en bieslook