Salade van kipfilet, bleekselderij, appel, komkommer en Brand Weizen

Opbrengsten1 portie
 400 g kipfilet (of kalkoenfilet), bio kwaliteit
 4 eetlepels vers sinaasappelsap, gezeefd
 1 eetlepel bloemenhoning
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepels bleekselderij, in dunne reepjes
 4 eetlepels geraspte zoetzure appel, zonder schil
 6 eetlepels komkommer, in dunne reepjes, zonder zaadlijst en schil
 1 eetlepel vers citroensap
 75 g gemengde sla, kant en klaar
 stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kipfilet (of kalkoenfilet) in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom 3 eetlepels olie goed mengen met 4 eetlepels vers sinaasappelsap en 1 eetlepel bloemhoning.

3

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de reepjes kipfilet roerbakken. Uit de wok halen en laten afkoelen. De draadjes van de bleekselderij verwijderen en de dunne reepjes bleekselderij, geraspte appel en de reepjes komkommer in een mengkom doen. Het citroensap erdoor roeren.

4

De gemengde sla over de borden verdelen, de reepjes kipfilet erop plaatsen en het mengsel van de reepjes bleekselderij, komkommer en geraspte appel samen met de dressing erover verdelen. Op smaak brengen met peper en zout en met stokbrood of ciabatta serveren.

5

De verfrissende smaak van Brand Weizen van 5,1 vol% is in harmonie met de sinaasappel- en honingdressing in combinatie met de frisse smaak van de appel, bleekselderij en komkommer.

Ingrediënten

 400 g kipfilet (of kalkoenfilet), bio kwaliteit
 4 eetlepels vers sinaasappelsap, gezeefd
 1 eetlepel bloemenhoning
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepels bleekselderij, in dunne reepjes
 4 eetlepels geraspte zoetzure appel, zonder schil
 6 eetlepels komkommer, in dunne reepjes, zonder zaadlijst en schil
 1 eetlepel vers citroensap
 75 g gemengde sla, kant en klaar
 stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kipfilet (of kalkoenfilet) in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom 3 eetlepels olie goed mengen met 4 eetlepels vers sinaasappelsap en 1 eetlepel bloemhoning.

3

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de reepjes kipfilet roerbakken. Uit de wok halen en laten afkoelen. De draadjes van de bleekselderij verwijderen en de dunne reepjes bleekselderij, geraspte appel en de reepjes komkommer in een mengkom doen. Het citroensap erdoor roeren.

4

De gemengde sla over de borden verdelen, de reepjes kipfilet erop plaatsen en het mengsel van de reepjes bleekselderij, komkommer en geraspte appel samen met de dressing erover verdelen. Op smaak brengen met peper en zout en met stokbrood of ciabatta serveren.

5

De verfrissende smaak van Brand Weizen van 5,1 vol% is in harmonie met de sinaasappel- en honingdressing in combinatie met de frisse smaak van de appel, bleekselderij en komkommer.

Notes

Salade van kipfilet, bleekselderij, appel, komkommer en Brand Weizen