Salade van gerookte zalm met asperges met I.P.A. van Brouwerij ’t IJ

Categorie
Opbrengsten1 portie
 6 witte asperges
 6 groene asperges
 4 middelgrote vastkokende aardappelen
 2 eetlepels majonaise
 200 g gerookte zalm
 ½ citroen
 bosje bieslook
 snuif nootmuskaat
 peper uit de molen en zout
1

Kook de geschilde aardappelen net gaar. Snijd in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.

2

Kook of stoom de asperges beetgaar en snijd in reepjes van 1,5 cm. Houd de kopjes apart.

3

Meng de aardappelblokjes, de aspergereepjes met 2 eetlepels majonaise, het sap van 1 eetlepel citroensap, een snuifje nootmuskaat, weinig peper en zout en de fijn geknipte bieslook. Schep voorzichtig door elkaar.

4

Maak 4 bordjes mbv een kookrondje op: eerst de salade van aardappel en asperges. Leg daarover 1 of 2 plakjes zalm. Sprenkel hier nog wat citroensap over en decoreer met een wit en groen aspergekopje.

5

Drink hierbij een licht gekoeld glas I.P.A. van Brouwerij ’t IJ

Ingrediënten

 6 witte asperges
 6 groene asperges
 4 middelgrote vastkokende aardappelen
 2 eetlepels majonaise
 200 g gerookte zalm
 ½ citroen
 bosje bieslook
 snuif nootmuskaat
 peper uit de molen en zout

Aanwijzingen

1

Kook de geschilde aardappelen net gaar. Snijd in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.

2

Kook of stoom de asperges beetgaar en snijd in reepjes van 1,5 cm. Houd de kopjes apart.

3

Meng de aardappelblokjes, de aspergereepjes met 2 eetlepels majonaise, het sap van 1 eetlepel citroensap, een snuifje nootmuskaat, weinig peper en zout en de fijn geknipte bieslook. Schep voorzichtig door elkaar.

4

Maak 4 bordjes mbv een kookrondje op: eerst de salade van aardappel en asperges. Leg daarover 1 of 2 plakjes zalm. Sprenkel hier nog wat citroensap over en decoreer met een wit en groen aspergekopje.

5

Drink hierbij een licht gekoeld glas I.P.A. van Brouwerij ’t IJ

Notes

Salade van gerookte zalm met asperges met I.P.A. van Brouwerij ’t IJ