Afdrukopties:

Salade van gekookte beenham, asperges, oesterzwammen en Witte Geit??

Opbrengsten1 portie

 300 g gekookte beenham ( bio kwaliteit), in dunne plakjes
 6 witte asperges
 100 g oesterzwammen
 4 eetlepels zonnebloemolie
 1 eetlepel roomboter
 1 eetlepel vers citroensap
 3 theelepels (bloemen)honing
 1 eetlepel fijngehakte zoetzure kleine augurkjes (cornichons)
 75 g gemengde sla, met onder meer rucola, snijbiet, botersla; kant en klaar
 warme toast of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De oesterzwammen met keukenpapier schoonmaken en in stukjes scheuren. In 1 eetlepel roomboter kort roerbakken en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

In een mengkom 4 eetlepels olie, 1 eetlepel vers citroensap en 3 theelepels (bloemen)honing met een staafmixer mengen. Na het mengen de fijngehakte zoetzure augurkjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De sla op borden rangschikken en de asperges, oesterzwammen en dunne plakjes gekookte beenham erover verdelen. Met de dressing besprenkelen en met warme toast of stokbrood serveren.

5

Een goed gekoeld glas Witte Geit?? van brouwerij Sint Joris erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5 vol% met tonen van gedroogde sinaasappelschil en koriander combineert goed met de smaak van de beenham en de zachte smaak van de asperges, de oesterzwammen en de dressing.