De oesterzwammen met keukenpapier schoonmaken en in stukjes scheuren. In 1 eetlepel roomboter kort roerbakken en laten afkoelen.
De harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
In een mengkom 4 eetlepels olie, 1 eetlepel vers citroensap en 3 theelepels (bloemen)honing met een staafmixer mengen. Na het mengen de fijngehakte zoetzure augurkjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
De sla op borden rangschikken en de asperges, oesterzwammen en dunne plakjes gekookte beenham erover verdelen. Met de dressing besprenkelen en met warme toast of stokbrood serveren.
Een goed gekoeld glas Witte Geit?? van brouwerij Sint Joris erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5 vol% met tonen van gedroogde sinaasappelschil en koriander combineert goed met de smaak van de beenham en de zachte smaak van de asperges, de oesterzwammen en de dressing.
De oesterzwammen met keukenpapier schoonmaken en in stukjes scheuren. In 1 eetlepel roomboter kort roerbakken en laten afkoelen.
De harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
In een mengkom 4 eetlepels olie, 1 eetlepel vers citroensap en 3 theelepels (bloemen)honing met een staafmixer mengen. Na het mengen de fijngehakte zoetzure augurkjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
De sla op borden rangschikken en de asperges, oesterzwammen en dunne plakjes gekookte beenham erover verdelen. Met de dressing besprenkelen en met warme toast of stokbrood serveren.
Een goed gekoeld glas Witte Geit?? van brouwerij Sint Joris erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5 vol% met tonen van gedroogde sinaasappelschil en koriander combineert goed met de smaak van de beenham en de zachte smaak van de asperges, de oesterzwammen en de dressing.