Afdrukopties:

Salade van gegrilde courgette, feta, tomaat, ei en Royaal Saison

Opbrengsten1 portie

 1 kleine courgette, in plakjes
 150 g feta, verkruimeld
 5 eetlepel zongedroogde tomaat, op olie, flinterdun gesneden
 2 hardgekookte eieren, in plakjes
 2 eetlepel verse, fijngeknipte bieslook
 olijfolie, extra vierge
 75 g gemengde sla, met onder meer rucola, botersla
 Sneden stokbrood of licht geroosterde ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De plakjes courgette met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Met een penseel wat olijfolie over de plakjes courgette verdelen. Op de grillpan of in een klem op de barbecue lichtjes om en om roosteren en laten afkoelen.

2

De sla op borden plaatsen en de plakjes courgette, ei en flinterdun gesneden zongedroogde tomaat erover verdelen. Naar smaak de olijfolie erover druppelen. Met fijngeknipte bieslook garneren.

3

Met stokbrood of licht geroosterde reepjes ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Royaal Saison van Rock City Brewing. Dit frisse, fruitige bier met een toets van rogge van 4,7 vol%, past goed bij de licht geroosterde smaak van de courgette, het subtiele lichte zuurtje van de feta kaas en de licht zilte toets (umami) van de zongedroogde tomaat.