Afdrukopties:

Salade van asperges, broccoli en Duits & Lauret Blond

Opbrengsten1 portie

 250 g witte asperges, schoongemaakt
 200 g kleine broccoli roosjes
 2 hardgekookte eieren, in plakjes
 5 eetlepel zonnebloem- of olijfolie (extra vierge)
 1 eetlepel ers limoen- of citroensap
 1 eetlepel bloemenhoning
 75 g gemengde sla (schoongemaakt), met onder meer rucola, snijbiet
 warme toast of reepjes ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De asperges schillen en de harde onderkant van de asperges afsnijden. De asperges halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De broccoli roosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

In een mengkom de olie met het limoen- of citroensap en de bloemenhoning mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De schoongemaakte sla over borden verdelen en de witte asperges, broccoli en hard gekookt ei erop rangschikken. Met de dressing bedruipen.

4

Naar smaak met warme toast of reepjes ciabatta erbij. Een goed gekoeld glas Duits & Lauret Blond van 6,5 vol% erbij serveren. Deze verfrissende dorstlesser met een aangename lichte citrus toets en aromatische hop toetsen, komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en broccoli in combinatie met de frisse smaak van de dressing.