Salade van artisjok, feta, witte bonen en tomaat

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 kleine artisjokken, vers, gekookt; of op (olijf)olie
 4 eetlepels blokjes feta, op olijfolie
 4 eetlepels olijven gevuld met rode paprika of groene olijven
 6 eetlepels gekookte (grote) witte bonen, uit pot of blik
 1 trostomaat
 1 eetlepel vers citroensap
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 75 g gemengde sla
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de olijfolie en het citroensap met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De kleine artisjokken halveren. Tomaat halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. De gemengde sla over bordjes verdelen en de gehalveerde artisjokken, blokjes feta, witte bonen, reepjes tomaat en olijven erop rangschikken. De dressing gelijkmatig over de sla verdelen. Naar smaak met warme toast of ciabatta serveren.

3

Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA), type Session IPA tussen 3 en 5 vol% (milde smaak).

Ingrediënten

 4 kleine artisjokken, vers, gekookt; of op (olijf)olie
 4 eetlepels blokjes feta, op olijfolie
 4 eetlepels olijven gevuld met rode paprika of groene olijven
 6 eetlepels gekookte (grote) witte bonen, uit pot of blik
 1 trostomaat
 1 eetlepel vers citroensap
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 75 g gemengde sla
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de olijfolie en het citroensap met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De kleine artisjokken halveren. Tomaat halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. De gemengde sla over bordjes verdelen en de gehalveerde artisjokken, blokjes feta, witte bonen, reepjes tomaat en olijven erop rangschikken. De dressing gelijkmatig over de sla verdelen. Naar smaak met warme toast of ciabatta serveren.

3

Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA), type Session IPA tussen 3 en 5 vol% (milde smaak).

Notes

Salade van artisjok, feta, witte bonen en tomaat