Salade met vis en groenten

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g heekfilet, of zeebaarsfilet of horsmakreelfilet, plakjes
 1 pruimtomaat, zaadlijst verwijderd, blokjes
 1 halve rode paprika, zaadlijst verwijderd, flinterdunne reepjes
 2 middelgrote gekookte aardappelen, blokjes
 2 kleine eieren, hard gekookt, verkruimeld
 150 g dunne sperzieboontjes, stukjes, beetgaar gestoomd
 1 eetlepel pikante rode paprikapoeder
 8 ansjovisfilets, op olie, gehalveerd
 2 eetlepels bloem
 3 eetlepels vers limoen- of citroensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De plakjes vis met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met bloem bestuiven. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de plakjes vis lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Licht bestuiven met de pikante rode paprikapoeder en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de pruimtomaat, rode paprika, blokjes aardappel, dunne beetgaar gestoomde sperzieboontjes mengen met een mengsel van 4 tot 5 eetlepels olie en limoen- of citroensap. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen en de verkruimelde hardgekookte eieren erdoor roeren. Over borden verdelen en met de plakjes gebakken vis en ansjovisfilets garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, mild gehopte India Pale Ale, bijvoorbeeld New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de gebakken vis met de pikante rode paprikatoets, het zilte van de ansjovisfilets en de lichte citrustoets van de dressing.

Ingrediënten

 400 g heekfilet, of zeebaarsfilet of horsmakreelfilet, plakjes
 1 pruimtomaat, zaadlijst verwijderd, blokjes
 1 halve rode paprika, zaadlijst verwijderd, flinterdunne reepjes
 2 middelgrote gekookte aardappelen, blokjes
 2 kleine eieren, hard gekookt, verkruimeld
 150 g dunne sperzieboontjes, stukjes, beetgaar gestoomd
 1 eetlepel pikante rode paprikapoeder
 8 ansjovisfilets, op olie, gehalveerd
 2 eetlepels bloem
 3 eetlepels vers limoen- of citroensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De plakjes vis met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met bloem bestuiven. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de plakjes vis lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Licht bestuiven met de pikante rode paprikapoeder en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de pruimtomaat, rode paprika, blokjes aardappel, dunne beetgaar gestoomde sperzieboontjes mengen met een mengsel van 4 tot 5 eetlepels olie en limoen- of citroensap. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen en de verkruimelde hardgekookte eieren erdoor roeren. Over borden verdelen en met de plakjes gebakken vis en ansjovisfilets garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, mild gehopte India Pale Ale, bijvoorbeeld New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de gebakken vis met de pikante rode paprikatoets, het zilte van de ansjovisfilets en de lichte citrustoets van de dressing.

Salade met vis en groenten