Salade met pastrami, sperzieboontjes, bleekselderij, dressing en Brand IPA

Opbrengsten1 portie
 250 g pastrami, in dunne plakjes
 200 g dunne sperziebonen
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, flinterdunne reepjes
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 6 eetlepels vers sinaasappelsap
 1 eetlepel verse bieslook, fijngeknipt
 75 g gemengde sla, kant en klaar, met onder meer rucola en botersla
 ciabatta of licht geroosterd stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De dunne sperzieboontjes halveren, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Een dressing maken van de olie en het verse sinaasappelsap. Goed roeren of met de staafmixer mengen. Vervolgens de fijngeknipte verse bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De plakjes pastrami oprollen en op de gemengde sla plaatsen. Met de sperzieboontjes en reepjes bleekselderij garneren. De dressing erover verdelen. Naar smaak repen ciabatta of licht geroosterd stokbrood erbij serveren.

4

Een goed gekoeld Brand IPA erbij serveren. Dit fruitige en verfrissende bier van 7 vol% met een aangenaam bittertje in de afdronk, past goed bij de licht kruidige smaak van de sappige pastrami en de frisse smaak van de dressing met de aangename sinaasappeltoets.

Ingrediënten

 250 g pastrami, in dunne plakjes
 200 g dunne sperziebonen
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, flinterdunne reepjes
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 6 eetlepels vers sinaasappelsap
 1 eetlepel verse bieslook, fijngeknipt
 75 g gemengde sla, kant en klaar, met onder meer rucola en botersla
 ciabatta of licht geroosterd stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De dunne sperzieboontjes halveren, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Een dressing maken van de olie en het verse sinaasappelsap. Goed roeren of met de staafmixer mengen. Vervolgens de fijngeknipte verse bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De plakjes pastrami oprollen en op de gemengde sla plaatsen. Met de sperzieboontjes en reepjes bleekselderij garneren. De dressing erover verdelen. Naar smaak repen ciabatta of licht geroosterd stokbrood erbij serveren.

4

Een goed gekoeld Brand IPA erbij serveren. Dit fruitige en verfrissende bier van 7 vol% met een aangenaam bittertje in de afdronk, past goed bij de licht kruidige smaak van de sappige pastrami en de frisse smaak van de dressing met de aangename sinaasappeltoets.

Notes

Salade met pastrami, sperzieboontjes, bleekselderij, dressing en Brand IPA