De gekookte aardappel in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom met de komkommer, mierikswortel en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel 1 uur in de koelkast plaatsen.
De nieuwe haring in gelijkmatige reepjes of plakjes snijden. De sla in stukjes scheuren en over de borden verdelen. Het koude mengsel van blokjes komkommer en aardappel op de sla plaatsen en met de reepjes of plakjes nieuwe haring en sprietjes bieslook garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of ciabatta.
Een goed gekoeld glas Brand Up erbij drinken. Dit verfrissende, knisperige blonde bier van 5,5 vol% met een bijzonder frisse nasmaak verkregen door de hop, combineert goed met de licht zilte smaak van de nieuwe haring in combinatie met de frisse smaak van de komkommer, de mayonaise en de pittige smaak van de mierikswortel.
De gekookte aardappel in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom met de komkommer, mierikswortel en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel 1 uur in de koelkast plaatsen.
De nieuwe haring in gelijkmatige reepjes of plakjes snijden. De sla in stukjes scheuren en over de borden verdelen. Het koude mengsel van blokjes komkommer en aardappel op de sla plaatsen en met de reepjes of plakjes nieuwe haring en sprietjes bieslook garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of ciabatta.
Een goed gekoeld glas Brand Up erbij drinken. Dit verfrissende, knisperige blonde bier van 5,5 vol% met een bijzonder frisse nasmaak verkregen door de hop, combineert goed met de licht zilte smaak van de nieuwe haring in combinatie met de frisse smaak van de komkommer, de mayonaise en de pittige smaak van de mierikswortel.