Salade met mango, bleekselderij, komkommer en Brand Session IPA

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 halve, niet al te rijpe verse mango, geschild en in dunne reepjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in dunne reepjes
 4 eetlepels komkommer, zonder zaadlijst, in dunne reepjes
 1 eetlepel fijn gekneusd citroengras
 4 tot 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta
 75 g gemengde sla, met rucola, botersla, goed gewassen
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het onderste gedeelte van het citroengras gebruiken en met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. De olie gelijkmatig erdoor roeren. Ongeveer 15 minuten laten rusten, zodat de smaak van het citroengras goed in de olie trekt en vervolgens zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikant effect kan naar smaak een theelepel sambal oelek door de dressing worden geroerd (optie).

2

De goed gewassen gemengde, uitgelekte sla over bordjes verdelen en de reepjes niet al te rijpe verse mango, bleekselderij en komkommer erop plaatsen. De dressing erover lepelen.

3

Serveren met licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Session IPA. Dit verfrissende bier van 3,5 vol% met subtiele toetsen van tropisch fruit en een licht bittertje in de afdronk, combineert goed met de frisheid van de ingrediënten van de salade en de frisse toets van de dressing.

Ingrediënten

 1 halve, niet al te rijpe verse mango, geschild en in dunne reepjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in dunne reepjes
 4 eetlepels komkommer, zonder zaadlijst, in dunne reepjes
 1 eetlepel fijn gekneusd citroengras
 4 tot 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta
 75 g gemengde sla, met rucola, botersla, goed gewassen
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Het onderste gedeelte van het citroengras gebruiken en met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. De olie gelijkmatig erdoor roeren. Ongeveer 15 minuten laten rusten, zodat de smaak van het citroengras goed in de olie trekt en vervolgens zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikant effect kan naar smaak een theelepel sambal oelek door de dressing worden geroerd (optie).

2

De goed gewassen gemengde, uitgelekte sla over bordjes verdelen en de reepjes niet al te rijpe verse mango, bleekselderij en komkommer erop plaatsen. De dressing erover lepelen.

3

Serveren met licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Session IPA. Dit verfrissende bier van 3,5 vol% met subtiele toetsen van tropisch fruit en een licht bittertje in de afdronk, combineert goed met de frisheid van de ingrediënten van de salade en de frisse toets van de dressing.

Notes

Salade met mango, bleekselderij, komkommer en Brand Session IPA