Het onderste gedeelte van het citroengras gebruiken en met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. De olie gelijkmatig erdoor roeren. Ongeveer 15 minuten laten rusten, zodat de smaak van het citroengras goed in de olie trekt en vervolgens zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikant effect kan naar smaak een theelepel sambal oelek door de dressing worden geroerd (optie).
De goed gewassen gemengde, uitgelekte sla over bordjes verdelen en de reepjes niet al te rijpe verse mango, bleekselderij en komkommer erop plaatsen. De dressing erover lepelen.
Serveren met licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Session IPA. Dit verfrissende bier van 3,5 vol% met subtiele toetsen van tropisch fruit en een licht bittertje in de afdronk, combineert goed met de frisheid van de ingrediënten van de salade en de frisse toets van de dressing.
Het onderste gedeelte van het citroengras gebruiken en met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. De olie gelijkmatig erdoor roeren. Ongeveer 15 minuten laten rusten, zodat de smaak van het citroengras goed in de olie trekt en vervolgens zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikant effect kan naar smaak een theelepel sambal oelek door de dressing worden geroerd (optie).
De goed gewassen gemengde, uitgelekte sla over bordjes verdelen en de reepjes niet al te rijpe verse mango, bleekselderij en komkommer erop plaatsen. De dressing erover lepelen.
Serveren met licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Session IPA. Dit verfrissende bier van 3,5 vol% met subtiele toetsen van tropisch fruit en een licht bittertje in de afdronk, combineert goed met de frisheid van de ingrediënten van de salade en de frisse toets van de dressing.