Afdrukopties:

Salade met ham, artisjokken, mozzarella en Witte Parel

Opbrengsten1 portie

 4 handjes mesclun (gemengde salade)
 4 plakken achterham (in de lengte in 2 repen gesneden)
 2 artisjokken (uit een pot in vieren gesneden)
 4 kerstomaatjes (door midden gesneden)
 1 bol buffelmozzerella (in schijven en door midden gesneden)
 8 fijne augurkjes (cornichons) (uit pot)
 4 eetlepels dressing ( 3 delen olijfolie, 1 deel witte wijnazijn, theelepel mosterd, teentje knoflook geperst, peper en zout)
 Takjes dille of bieslook of een ander vers kruid ter decoratie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Neem 4 dinerborden, liefst vierkant. Leg daarop diagonaal een streep van blaadjes sla. Vlecht daardoor de 2 repen ham. Dan in het midden de halve schijf mozzarella en de 2 halve tomaatjes en 2 cornichons. Een kwart artisjok aan kop en staart. Druppel een kleine eetlepel dressing over de salade en breng op smaak met peper en zout.

2

Decoreer desgewenst de lege delen van het bord met de kruiden. Bijvoorbeeld door peterselie fijn te snijden en een handje over de borden te strooien. Mooi effect. Drink hierbij een glas gekoelde Witte Parel van Budels. De delicate frisheid gaat prima bij de vele smaken van de salade.