De harde onderkant van de groene asperges afsnijden. Halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De harde onderkant van de oesterzwammen verwijderen en met keukenpapier afvegen. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan verhitten, de oesterzwammen kort roerbakken en laten afkoelen.
De plakjes pastrami (of mager pekelvlees) in reepjes snijden.
In een mengkom de olie, het verse sinaasappelsap en de bloemenhoning met een staafmixer mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout.
De gemengde sla op borden rangschikken en de groene asperges, oesterzwammen, reepjes pastrami en de dressing erover verdelen.
Met warme toast of reepjes ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Zeeuwsche Witte van 5 vol% erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en oesterzwammen in combinatie met de licht kruidige smaak van de pastrami en de frisse smaak van de dressing.
De harde onderkant van de groene asperges afsnijden. Halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De harde onderkant van de oesterzwammen verwijderen en met keukenpapier afvegen. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan verhitten, de oesterzwammen kort roerbakken en laten afkoelen.
De plakjes pastrami (of mager pekelvlees) in reepjes snijden.
In een mengkom de olie, het verse sinaasappelsap en de bloemenhoning met een staafmixer mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout.
De gemengde sla op borden rangschikken en de groene asperges, oesterzwammen, reepjes pastrami en de dressing erover verdelen.
Met warme toast of reepjes ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Zeeuwsche Witte van 5 vol% erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en oesterzwammen in combinatie met de licht kruidige smaak van de pastrami en de frisse smaak van de dressing.