In een mengkom 4 eetlepels olie met het citroensap, de bloemenhoning en de fijngehakte verse bieslook met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
De harde onderkant van de asperges en de oesterzwammen afsnijden, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen.
De groene asperges halveren. De plakjes serrano- of Coburg ham in een koekenpan zonder vet om en om licht krokant bakken. Laten afkoelen en grof verkruimelen.
De gemengde sla met de asperges en oesterzwammen over bordjes verdelen. Met de verkruimelde ham garneren en de dressing erover druppelen.
Reepjes ciabatta of warme toast erbij serveren. Een goed gekoeld glas Hopfather van brouwerij Oersoep erbij drinken. Dit fruitige bier van 4,9 vol% met een aangename afdronk past goed bij de smaak van de krokante ham in combinatie met de zachte smaak van de asperges, de aardse smaak van de oesterzwammen en de milde dressing.
In een mengkom 4 eetlepels olie met het citroensap, de bloemenhoning en de fijngehakte verse bieslook met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
De harde onderkant van de asperges en de oesterzwammen afsnijden, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen.
De groene asperges halveren. De plakjes serrano- of Coburg ham in een koekenpan zonder vet om en om licht krokant bakken. Laten afkoelen en grof verkruimelen.
De gemengde sla met de asperges en oesterzwammen over bordjes verdelen. Met de verkruimelde ham garneren en de dressing erover druppelen.
Reepjes ciabatta of warme toast erbij serveren. Een goed gekoeld glas Hopfather van brouwerij Oersoep erbij drinken. Dit fruitige bier van 4,9 vol% met een aangename afdronk past goed bij de smaak van de krokante ham in combinatie met de zachte smaak van de asperges, de aardse smaak van de oesterzwammen en de milde dressing.