Salade met groene asperges, gegrilde kipfilet, tomaat en ZHB Noordwal

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g groene asperges
 300 g kipfilet, bio kwaliteit
 2 kleine trostomaten, zonder zaadlijst, in blokjes of plakjes
 4 eetlepel vers citroensap
 6 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 75 g gemengde sla, met rucola, botersla
 2 eetlepel fijngeknipte bieslook
 Sneden licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kipfilet gedurende 1 tot 2 uur marineren in een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap.

2

Af en toe omkeren. Een dressing maken van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap. Met de staafmixer goed mengen.

3

De harde onderkant van de groene asperges verwijderen. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

4

De kipfilet na het marineren op de grillpan, op de barbecue of onder de grill van de oven om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.

5

De gemengde sla op borden plaatsen en de asperges, reepjes kipfilet en de blokjes of plakjes tomaat samen met de dressing erover verdelen. Met fijngeknipte bieslook bestrooien. Met licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren.

6

Een goed gekoeld glas ZHB Noordwal erbij serveren. Dit volmondige, aromatische amberkleurig bier van 6,2 vol% met een aangename bitterheid, past goed bij de subtiele licht bittere smaak van de groene asperges, de licht geroosterde smaak van de kipfilet en de knapperige toets van de gemengde sla met de dressing.

Ingrediënten

 400 g groene asperges
 300 g kipfilet, bio kwaliteit
 2 kleine trostomaten, zonder zaadlijst, in blokjes of plakjes
 4 eetlepel vers citroensap
 6 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 75 g gemengde sla, met rucola, botersla
 2 eetlepel fijngeknipte bieslook
 Sneden licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kipfilet gedurende 1 tot 2 uur marineren in een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap.

2

Af en toe omkeren. Een dressing maken van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap. Met de staafmixer goed mengen.

3

De harde onderkant van de groene asperges verwijderen. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

4

De kipfilet na het marineren op de grillpan, op de barbecue of onder de grill van de oven om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.

5

De gemengde sla op borden plaatsen en de asperges, reepjes kipfilet en de blokjes of plakjes tomaat samen met de dressing erover verdelen. Met fijngeknipte bieslook bestrooien. Met licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren.

6

Een goed gekoeld glas ZHB Noordwal erbij serveren. Dit volmondige, aromatische amberkleurig bier van 6,2 vol% met een aangename bitterheid, past goed bij de subtiele licht bittere smaak van de groene asperges, de licht geroosterde smaak van de kipfilet en de knapperige toets van de gemengde sla met de dressing.

Notes

Salade met groene asperges, gegrilde kipfilet, tomaat en ZHB Noordwal