Afdrukopties:

Salade met chorizo, rode biet, komkommer, radijs en Mayflower

Opbrengsten1 portie

 200 g chorizo, in plakjes
 1 middelgrote rode biet, gekookt
 1 halve kleine komkommer
 6 radijsjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 tot 6 eetlepels vers sinaasappelsap, gezeefd
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 75 g gemengde sla, met rucola, eikenbladsla, botersla; kant en klaar
 licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De zaadlijst uit de komkommer verwijderen, schillen en in kleine blokjes snijden. De gekookte rode biet in kleine blokjes of dunne plakjes snijden. De radijsjes in dunne plakjes snijden.

2

In een mengkom de olie, het gezeefde verse sinaasappelsap met een staafmixer goed mengen. Na het mengen de fijngeknipte bieslook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra olie en/of sinaasappelsap gebruiken.

3

De plakjes chorizo in een droge koekenpan (met antiaanbaklaag) kort om en om bakken tot deze licht krokant zijn.

4

De gemengde sla op borden rangschikken en de komkommer, rode biet en radijsjes erover verdelen. Gelijkmatig met de dressing besprenkelen en met de plakjes licht krokante chorizo garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of ciabatta.

5

Een goed gekoeld glas Mayflower van De Pelgrim erbij drinken. Dit blonde bier van 7,3 vol%, met een licht kruidige en verfrissende smaak, door de toevoeging van Amarillo hop tijdens de lagering, combineert goed met de pittige smaak van de chorizo in combinatie met de frisse smaak van de groenten en de frisse toets van de dressing.