Afdrukopties:

Salade met beenham, asperges, peultjes en ReuZ Lentebock

Opbrengsten1 portie

 250 g gekookte beenham (of lamsham), in dunne plakjes
 8 witte asperges
 100 g verse peultjes
 4 tot 5 eetlepels zonnebloemolie
 3 theelepels bloemenhoning
 4 theelepels vers citroensap
 75 g gemengde sla, met onder meer rucola, botersla; kant en klaar
 sprietjes bieslook
 stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de asperges verwijderen, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. De draadjes van de peultjes verwijderen. Asperges en peultjes in een stoommandje boven kokend water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

In een mengkom de olie, bloemenhoning en citroensap met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De gemengde sla op borden rangschikken en de plakjes ham (eventueel opgerold), asperges en peultjes, samen met de dressing erover verdelen. Met sprietjes bieslook garneren. Met stokbrood of ciabatta serveren.

4

Een goed gekoeld glas ReuZ Lentebock erbij drinken. Dit bier van 5,5 vol% met een licht zoetige toets mondt uit in een aangename lichte bitterheid, past goed bij de smaak van de ham in combinatie met de zachte smaak van de groenten en de verfrissende toets van de dressing.
ReuZ Lentebock heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2016.