Afdrukopties:

Salade met asperges, serrano ham, peer en Brand Ongefilterd

Opbrengsten1 portie

 8 kleine witte asperges
 175 g serrano ham, in reepjes
 1 rijpe peer, bijvoorbeeld Conference
 4 eetlepels zonnebloemolie
 5 eetlepels vers sinaasappelsap
 2 tot 3 theelepels bloemenhoning
 75 g gemengde sla, met onder meer rucola en romaine sla
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de asperges verwijderen, schillen, halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Met een staafmixer een dressing maken van de olie, het sinaasappelsap en de bloemenhoning. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De peer schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes of reepjes snijden.

4

De gemengde sla over borden verdelen en de afgekoelde asperges, serrano ham, plakjes peer en de dressing erover verdelen.

5

Een goed gekoeld glas Brand Ongefilterd erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5,2 vol% met een zachte volle smaak en frisse afdronk combineert goed met de zachte smaak van de asperges, peer en de licht zoute smaak van de serrano ham en de frisse dressing met een toets van sinaasappel en honing.