Afdrukopties:

Salade met artisjok, ansjovis, gegrilde rode paprika, ei en Surf Ale

Opbrengsten1 portie

 4 artisjokbodems, op (olijf)olie, in dunne plakjes
 5 eetlepel geroosterde rode paprika, in dunne reepjes
 2 hardgekookte eieren, in plakjes
 6 reepjes ansjovis, op (olijf)olie, gehalveerd
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
 4 eetlepel olijfolie (extra vierge)
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 75 g botersla, schoongemaakt, in reepjes of stukjes
 stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de olijfolie met het citroen- of limoensap met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De botersla over borden verdelen. De plakjes artisjokbodem, geroosterde rode paprika, plakjes hardgekookt ei en reepjes ansjovis erop rangschikken. De dressing erover verdelen.

3

Een goed gekoeld glas Surf Ale van 6,4 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aroma’s van onder meer citrus en ananas past goed bij de licht geroosterde smaak van de rode paprika, de zilte smaak van de reepjes ansjovis en de frisse smaak van de dressing.